ISPARTA / MERKEZ - Yakaören Ortaokulu

YAKAÖREN ORTAOKULU TARİHÇESİ

Köye okul ilk olarak 1911 yılında yapılmıştır.

Balkanlar ve 1. Dünya Savaşının çıkması ile eğitime bir süre ara verilmiştir.

1928 yılında Latin Alfabesinin kabulü ile Harmanören’li Mahmut Efendi öğretmen olarak atanmıştır.

Okul kütük defteri de 1928 yılına aittir. 1929-1930 Eğitim Öğretim yılına kadar Osmanlıca yazılmış olup, bu yıldan sonra yeni harflerle yazılmıştır.

Okul binası olarak şimdiki muhtarlık binasının olduğu yer kullanılıyormuş. 1944 yılında yeni okul binasına başlanmış ve 1946 yılında tamamlanarak faaliyete geçmiştir. Daha sonraki yıllarda okul yetersiz kalınca 1969 yılında şimdiki laboratuvar ve 4-A Sınıfı olarak kullandığımız ek bina yapılmıştır.

Eski bina kullanılamaz duruma gelmesi sebebiyle emekli öğretmenlerden köy muhtarı Nuri BAŞER’in önderliğinde Devlet-Köy halkı işbirliği ile şimdiki okul binası yapılmıştır. 1987 yılında hizmete girmiştir.

Okul binasının kalorifersiz olması sebebiyle köy muhtarı İbrahim CAN’ın katkılarıyla 2000 yılında eski okul kalorifer dairesi yapılmıştır.  2014 yılında bu bina ve kalorifer kazanı kullanılamaz duruma gelince şimdiki kalorifer dairesi yapılmıştır. Okulun kalorifer petekleri de değiştirilmiştir.

Okulumuzda 9 Derslik - 1 Özel Eğitim Sınıfı - 1 Ana Sınıfı Yemek Odası -  2 idari oda ve - 1 Öğretmen Odası – 1 Teknoloji Sınıfı bulunmaktadır.

Eski okul binası eğitime uygun hale getirilerek bir sınıf, fen laboratuvarı ve spor malzemeleri sınıfı oluşturulmuştur.

Avrupa Yatırım Bankası projesi kapsamında teknoloji sınıfı açılmış ve 20+1 bilgisayarımız mevcuttur.

Yayın: 05.09.2023 - Güncelleme: 05.09.2023 10:43 - Görüntülenme: 32